Новини / Новини нерухомості

Купуємо житло - первинний або вторинний ринок?

Купуємо житло - первинний або вторинний ринок?

Вирішивши купити житло багато зупиняються перед вибором - на якому ринку купувати, первинному або вторинному. Вибір дійсно досить не простий. Комусь більше подобається первинний ринок, а хтось прихильник вторинного. Потрібно розібратися в цьому питанні, щоб знайти для себе оптимальний варіант.

Природно більш привабливо виглядає новенька квартира, в споруджуваному будинку, ніж вторинна. Чистота такої квартири - це перший плюс. Друге - це те, що в новому, Вашому власному житлі саме Ви почнете жити першими, до Вас тут нікого не було. Тепер Вам потрібно вибрати - цегляний будинок або панельний. Тут потрібно відштовхуватися від своїх особистих переваг. Хтось все життя звик жити в панельному будинку та іншого йому не треба. А хтось терпіти такі будівлі не може. 
Панельні будинки, як правило, здаються в експлуатацію з повним оздобленням від забудовника. Це досить зручний варіант, оскільки отримавши ключі можна відразу ж заїжджати і жити. Якщо ж будинок цегляний, то зазвичай потрібно робити обробку самостійно. Але, буває і навпаки, залежить від конкретного випадку. До того ж, можна при укладенні договору, передбачити проведення всіх необхідних Вам оздоблювальних робіт. 
Вторинний ринок цікавий в першу чергу тим, що ціни на нього нижче. Зазвичай, продавці перед тим, як виставити квартиру на продаж роблять в ній косметичний ремонт, а деякі і євроремонт, щоб залучити більше покупців. 
Але, звідси випливає і свій недолік - косметичним ремонтом можуть приховати вагомі мінуси квартири, які в майбутньому Вам доведеться усувати самостійно. Гаразд ще якщо потрібно просто шпалери поміняти, роботи небагато, а от якщо доведеться повністю замінити електропроводку - це вже складніше і дорожче зробити. 
На первинному ринку є ще кілька плюсів. Наприклад, у дворах біля споруджуваних будинків практично завжди робляться парковки і дитячі майданчики. Також вагому перевагу це сучасна і нова сантехніка, яка прослужить набагато довше, ніж стара в квартирах на вторинному ринку. 
Важливу роль грає інфраструктура: наявність доріг, громадського транспорту, шкіл, дитячих садів, аптек, магазинів і т. Д. Цей момент стосується обох варіантів і природно позначиться на вартості.

Якщо Вам потрібна нерухомість у місті Львів  тоді Вам до нас.