Новини / Новини нерухомості

скандальні забудовники

У Львові створили інтерактивну карту незаконного будівництва, ознайомитись з якою можна в онлайн-режимі на сайті Львівської міськради

Незаконне будівництво Львова відтепер на карті

    новобудови проблемніЛьвів сьогодні, безсумнівно, залишається одним із найбільш популярних міст України. Достатнього глянути лише у статистичні дані, щоб переконатись як багато звичайних українців хочуть купити квартиру у Львові. Все це в свою чергу спричинило справжній бум будівництва у місті. І навіть політична та фінансова криза у державі не стала на перешкоді тому, що нові будинки, бізнес-центри і магазини у Львові ростуть, наче гриби після дощу. Така ситуація досить вигідна для львів'ян, адже місто розширюється та розвивається, з'являються нові робочі місця. В той же час існує чимало забудов, які порушують закон. Ця проблема набуває розголосу і з нею намагаються боротись. Перший крок — це створення спеціальної інтерактивної карти.

Скандальні забудови на інтерактивній мапі

    Проблемні новобудови ЛьвівІдея зробити карту, де були б позначені всі випадки будівництва, що стоять поза законом, виникла ще на початку 2015 року. Вона набула резонансу завдяки розголосу у соціальній мережі Facebook. Нині карта є повністю офіційною і нею займається спеціальний орган — львівське міське Управління архітектури на чолі з головним архітектором Львова Юліаном Чаплінським. Побачити саму карту та ознайомитись з нею можна прямо на сайті Львівської міськради.

    На сьогодні ця карта містить понад 30 об'єктів, список яких, на жаль, постійно поповнюється. Як зазначає пан Чаплінський, львівська влада не має можливості перешкодити незаконному будівництву, адже ці справи входять до юрисдикції Державної архітектурно-будівельної інспекції та поліції. А тому головна ідея мапи — проінформувати громадян про небезпечне чи незаконне будівництво та надати розголосу подібним прецедентам.

Що саме порушують забудовники?

    Коли йдеться про незаконне будівництво, то це включає в себе зразу декілька понять. По-перше, мається на увазі спорудження будинків на непристосованій території. По-друге, це випадки, коли будуть нову споруду, порушуючи існуючі обмеження і містобудівні умови. Причому, як зазначає Чаплінський, документи можуть бути у повному порядку. А по факту замість триповерхового будинку, прописаного на папері, будується п'ятиповерховий. Саме тому люди, які вирішили купити квартиру у Львові у забудовника, повинні не тільки детально детально перевірити документацію, але й наочно упевнитись в тому, що будівництво йде як слід.

    На інтерактивній карті позначено багато пунктів, які є популярними у Львові місцями. Це, зокрема, будівництво за адресою вул. Дорошенка, 53, вул. Кравченка, 8, вул. Пулюя 36, проспект Червоної калини, 109, та багато інших. Але є і приємні новини: якщо ви хочете дізнатись про забудовників, які чітко дотримуються букви закону, можете проглянути карту законного будівництва. На сьогодні вона включає в себе понад 200 об'єктів.