Новини / Новини нерухомості

райони Львова

Де найкраще жити у Львові? Рейтинг найбільш безпечних та комфортних районів міста

Де найкраще жити у Львові? Рейтинг найбільш безпечних та комфортних районів міста

Нерухомість Львів    Львів з давніх-давен вважається одним із найбільш популярних міст України. В останнє десятиліття ця популярність збільшилась в кілька разів. І тепер у місто приїжджає щоразу більше людей, які мріють про те, щоб купити нерухомість у Львові. Та як і будь-якому іншому мегаполісі, тут є різні райони, які відрізняються за обсягом інфраструктури, безпекою життя, архітектурними рішеннями, віддаленістю від центру. Всі перелічені фактори значно впливають на життя мешканців, тому квартири в деяких районах користуються більшим попитом.

Найбезпечніші райони Львова

    Яким би комфортним не було наше життя у новій квартирі, всі ці переваги гаснуть, якщо сам район небезпечний і про прогулянку нічними вуличками можна хіба що мріяти. Саме тому безпека — одна із найважливіших характеристик.

    У 2016 р. одним із аналітичних українських агентств було проведено аналіз українських міст на рахунок їх безпечності. Львів потрапив у першу п'ятірку, в яку увійшли і інші міста Західної України, зокрема, Ужгород, Івано-Франківськ, та переможець рейтингу — місто Чернівці. Що стосується рейтингу самих львівських районів, то тут однозначними аутсайдерами стали два сусідні райони: Залізничний та Шевченківський. Не далеко від них утік і найбільший спальний район міста — Сихів. Що ж саме найбільше турбує жителів міста? В першу чергу це безхатченки, безпритульні тварини. Також занепокоєння викликає велика кількість водіїв, які нехтують правилами дорожнього руху.

Галицький район Львова    А от найбільш безпечними було визнано так звані “центральні” райони: Галицький, Франківський, а також Личаківський. Саме тут львів'яни відчувають себе максимально захищеними. Тому, якщо ви бажаєте купити нерухомість у Львові, то в першу чергу зверніть увагу на них.

Найкращий район Львова

    Мешканці міста Лева часто люблять сперечатись на тему, який із районів є найбільш комфортним. Нерідко, як плід цих суперечок, виникають різноманітні рейтинги та голосування, де більшістю голосів визначається, де саме у Львові жити найкраще. Незмінним переможцем майже кожного такого рейтингу є Личаківський район. Серед його переваг: наближеність до центру, красива архітектура, велика кількість розважальних та культурних центрів.

Сихівський район львова    Друге місце незмінно займає Сихів. В першу чергу він приваблює молоді сім'ї з дітьми. Тут велика кількість шкіл та дошкільних закладів, спортивних майданчиків та різноманітних гуртків для розвитку дитини. Окрім того, привабливим фактором є доступніша ціна на квартири у порівнянні з більш центральними районами міста. А також тут досить спокійно та тихо.

    Що стосується третьої позиції, то тут думки розділяються. У деяких рейтингах перемагає Шевченківський, а у інших Залізничний район. Як бачимо, переваги проживання є у кожному районі, то перш за все потрібно виходити із своїх побажань та керуватись лише ними.